5 röster: Vad tyckte du om höstens klubbkonferens?

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Anna Lagerqvist, bransch civil:

– Det var omtumlande föredragningar. Särskilt den första om Tidöpartierna och de ökade sociala klyftorna. Jag blev väldigt berörd.

Mikael Jansson, bransch posten:

– Avgörande att rycka undan mattan för trollen till höger. För att klara det behöver vi samla hela den fackliga rörelsen. Det stod klart efter dagens inlägg. Vi behöver agera så att Sverige inte blir ett nytt Italien eller Ungern. Sedan var det också bra att mötet lyfte frågan om konflikten Israel-Palestina.

Jack Levai, bransch spårtrafiken:

– Det var intressant att höra om EU-valets betydelse. Vi behöver vara aktiva där för att förhindra att den svenska modellen och de svenska kollektivavtalen undermineras. Många i Sverige är inte medvetna om vilken stor betydelse EU-beslut har. Sedan tycker jag också att det är centralt att lyfta klimatfrågan.

Soraya Restrepo, bransch trafik:

– Bra att Europafrågorna kom upp. De är verkligen jätteviktiga. Nästa år är det val till EU-parlamentet. Då gäller det att fler röstar. Som vi hörde idag är det särskilt vanligt att LO-medlemmar inte deltar i EU-valet.

Åsa Einerstam, bransch posten (men ska nu börja jobba på LO-förbundet Livs):

– Alltid lika roligt när många fackliga företrädare från många olika branscher samlas. Sedan tycker jag att vi antog bra uttalanden. Viktigt också med beslut om budget. Kanske inte så uppseendeväckande, men det styr vår verksamhet.

Andra läser

Tågvärdarna

Ta tillbaka tågvärdarna

Seko tunnelbanan har antagit ett uttalande till stöd för ordförande och vice ordförande på Pendelklubben som båda blivit uppsagda.