Melissa Svenhard svarar på kritik från strejkande lokförare

Bland de lokförare på pendeln som strejkat finns flera som klagar på Seko och klubben Seko Lok Pendeln. Vid manifestationen utanför järnvägsstationen under strejken var det flera som gav uttryck för den åsikten.

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Melissa Svenhard (bilden), vice ordförande i Seko Lok Pendeln, tycker att inställningen är tråkig och att många har missförstått Sekos roll.

– Seko driver frågan om att få bort ensamarbete i förhandlingarna. Om vi inte kommer överens finns möjlighet att varsla om konflikt. Det skulle i sådana fall vara en laglig konflikt. I förhandlingarna kräver vi också att få bort sena schemaändringar och en arbetstidsförkortning i form av scheman med fem sammanhängande lediga dagar.

Melissa Svenhard understryker att både de strejkande och fackklubben är överens om att tågvärdarna bör finnas kvar, men att man använder olika metoder för att nå målet.

Text: Mats Wingborg

Läs mer:
Pendeltågsförare strejkade vilt i tre dagar – nu krävs de på skadestånd
Dragkampen om tågvärdarna fortsätter
”När olyckan kom var jag ensam anställd ombord”

Andra läser

Debatt

Upphandlad trafik är en återvändsgränd

Frågan om egen regi i kollektivtrafiken är för viktig för att slarvas bort. Nu krävs krafttag för att få till den kursändring som den genomprivatiserade trafiken i Region Stockholm behöver, menar Vänsterpartiet.