Tips: Podcasts

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Pengar och politik

Jenny Lindahl, chef för Arena Opinion och Sandro Scocco, chefsekonom på Arena Idé, snackar om gränslandet mellan ekonomi och politik. Ibland med gäster. Saker förklaras pedagogiskt och du får svar på frågor du inte vågar ställa. Hur många gånger har du exempelvis inte hört någon prata om marginalskatt, e-kronor, 3:12-regler, skuldankare eller kvantitativa lättnader utan att riktigt förstå innebörden i begreppen? I Pengar och politik får du svar kopplat till aktuella händelser inom politiken och samhällsekonomin.

Arbetarlitteratur

Om litteratur som vill förändra. Förläggaren Mattias Torstensson och författaren Marie Hållander djupdyker i böckerna, författarskapen och arbetarnas historia. Samtalet lyfter ur boksidorna, kretsar kring världen, reser i tiden och slår ner i vardagen. Allting från intervjuer med författare till aktuella verk till historiska tillbakablickar på idag klassiska romaner av författare som Ivar-Lo Johansson eller Maria Sandel.

Snackisar med Jenny och Viktor

Jenny Johnsson från Seko Väg & Ban och Viktor Risling, förtroendevald i Seko Tunnelbanan och Seko Stockholm har startat en videopod! I korta avsnitt avhandlar de vad som är aktuellt i arbetar- och fackföreningsrörelsen samt vad de själva sysslar med för tillfället. En färgklick i den fackföreningsrörelse som kan tyckas vara en grå klump för den utomstående. Tipsa särskilt unga! Finns på YouTube.

Arena tyckonomi

På ett och samma ställe hittar du Dagens Arenas intervjupodd, panelpodd och podden om journalistik som görs i samarbete med Kvartal. Frågeställningar med samhällsanknytning som rör oss alla tas upp – privatiseringar, fusk med pensioner, bostadsbristen

Hallå arbetsmiljö

Ingen ska bli sjuk, skadas eller dö på jobbet! I denna nystartade poddserie från Arbetsmiljöverket samtalar arbetsmiljöinspektör Ann-Caroline Kostet och programledare Fredrik Berling om allt som rör din arbetsmiljö. Varje tema har inbjudna gäster och ett tema såsom stress eller brott i arbetslivet.

Uppgång och fall

En annorlunda podcast om historia med vänstertouch. Politisk teori blandas med analyser av populärkultur samtidigt som det grävs i historien.

Text: Monika Roll
Foto: Arena Opinion

Andra läser

MTR Mälartåg
Nyheter

MTR Mälartåg tar över Mälardalstrafiken

I december 2020 vann MTR Mälartåg uppdraget att köra Mälartågstrafik och ansvara för fordons- och depåunderhåll. SJ och Arriva som bägge deltog i upphandlingen överklagade beslutet till Förvaltningsrätten i Stockholm. För att resenärer inte ska bli drabbade av den juridiska processen som pågår har Mälardalstrafik genomfört en direktupphandling med MTR Nordic för nuvarande tåglinjer. Det nya avtalet gäller under två år, men med en möjlighet att förlänga avtalet under ytterligare två år.

Hamnarbetarna inom HKCTU håller ett strejkmöte i april 2013
Utrikes

Den fackliga rörelsen i Hongkong tvingas att upphöra med sin verksamhet

Den dominerande fackliga organisationen i Hongkong, HKCTU, lägger ner sin kamp. Det formella beslutet om att avveckla organisationen togs den 3 oktober. Orsaken är den snabbt eskalerande repressionen riktad mot organisationen. Det är emellertid inte bara HKCTU som slutat med sina aktiviteter, utan även flera andra folkrörelser. Det har blivit alltför farligt att vara aktiv i det civila samhället i Hongkong.