What’s wrong with MTR

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Den folkliga kritiken mot polisens våld i Hongkong har ökat. Polisen använder allt hårdare metoder för att slå ner demonstrationer. Den 1 oktober sköts en demonstrant i bröstet. Det finns visserligen också demonstranter som bidrar till att trissa upp våldet, men det grova våldet kommer från polisen.

Demonstranterna riktar också hård kritik mot företaget MTR för att understödja polisen. MTR driver tunnelbana i Hongkong, men också i Stockholm.

På affischer och flygblad som sprids i Hongkong kritiseras MTR på tre punkter av demokratirörelsen. (1) MTR låter polisen använda MTR:s ingångar för så att de lättare kan attackera människor. (2) MTR struntar i servicen till medborgarna. (3) MTR har inte skyddat trafikanterna när polisen gjorde räder med tårgas i tunnelbanan.

Andra läser

Krönika

Stefan Pagliarini: The Sound of Silence

Ännu en dag vaknar vi upp till krigets trummor. Ett brutalt och meningslöst krig som går in i vårt sinne och påverkar vår vardag även

Nyheter

Hot om neddragningar av tågvärdar på Saltsjöbanan

Sedan tidigare är tågvärdarna på Saltsjöbanan avskaffade på sträckan mellan Igelboda och Solsidan. Men det är uppenbart att arbetsgivaren, Arriva, vill fortsätta avvecklingen av tågvärdarna.