Nya unga Seko-medlemmar inom försvaret

Upprustningen av försvaret innebär att många nyanställs. Det har i sin tur lett till många nya medlemmar i Seko.

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Lise-Lotte Larsson, ordförande i klubben Seko Försvar Svealand, har fullt upp och reser för att möta nya medlemmar, ofta i Stockholmsområdet.

I förra numret av Första Linjen kunde vi rapportera om att det bildats en ny facklig Seko-sektion inom försvaret på Gotland. Nu har ännu mer hänt där. 

– Det har blivit tre nya ledamöter i styrelsen. Dessutom är det unga personer som har engagerat sig.

Överhuvudtaget märker Lise-Lotte Larsson att unga börjat intressera sig i facket.

– De ser att de kan använda facket för att påverka de egna arbetsvillkoren och de inser att det är möjligt att påverka och att allt inte är givet på förhand. Många är också särskilt intresserade av arbetsmiljöfrågor. 

Foto: Försvarsmakten

Andra läser

Argentina

Argentina: Från tragedi till något ännu värre 

José Figueroa är fotograf och tar bilder för Första Linjen. Han är uppvuxen i Córdoba i Argentina och kan mycket om argentinsk politik.
I början av året reste han tillbaka till sin hemstad. Samtalen med släkt och vänner handlade ofta om presidenten Javier Milei.

Postnord

Ny storklubb inom posten 

Den 18 mars kommer den nya storklubben Seko Posten Stockholm/Uppland att ha sitt första årsmöte. Den kommer att bestå av en sammanslagning av de sex tidigare klubbarna Stockholm syd/centrum, Stockholm norr, Uppland samt terminklubbarna i Årsta, Rosersberg och Utrikes (Arlanda). Den nya klubben kommer att få omkring 2 000 medlemmar.