Regeringen går Seko till mötes om EKT inom SiS

Regeringen har beslutat att utreda barns och ungas användning av mobiltelefoner och internet inom SiS.

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Syftet med att utreda befogenheten om att begränsa barns och ungas användning av elektroniska kommunikationstjänster (EKT) är att förhindra att barn och unga som vårdas på SiS ungdomshem avviker, planerar fritagningar, har destruktiva kontakter eller beställer droger.

– Det är orimligt att ungdomar som placerats på SiS har kunnat använda mobiltelefoner för att planera fritagningar, köpa narkotika eller utnyttjas sexuellt. Det här handlar om ungdomar som behöver bryta med tidigare destruktiva relationer, då måste det också finnas ett anpassat regelverk för det, säger socialminister Lena Hallengren.

Läs mer:
Kontroller behöver skärpas för att öka säkerheten för SiS personal

Foto: James Sutton/Unsplash, pressbild

Andra läser

Nyheter

”Därför har vi rätt i striden om tågvärdarna”

Rainer Andersson, ordförande i Seko Pendelklubben, är en frontfigur i kampen för att tågvärdarna på pendeltågen ska behållas. Det är också en stor fråga i valet, eftersom både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hävdar att tågvärdarna ska behållas medan den styrande majoriteten i Regionen, det vill säga M-L-KD-C-MP, har godkänt att de ska tas bort. Första Linjen ställer frågor till Rainer Andersson för att komma under ytan och förstå hur resonemangen går.

Krönika

Stefan Pagliarini: Marknaden – vår tids religion

Det råder i dagens Sverige en närmast religiös övertro på marknaden. Istället för att driva verksamheten själva hyr stat, kommun och landsting ut den till mer eller mindre seriösa aktörer vars enda syfte är att fylla den egna kassakistan.