Regeringen går Seko till mötes om EKT inom SiS

Regeringen har beslutat att utreda barns och ungas användning av mobiltelefoner och internet inom SiS.

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Syftet med att utreda befogenheten om att begränsa barns och ungas användning av elektroniska kommunikationstjänster (EKT) är att förhindra att barn och unga som vårdas på SiS ungdomshem avviker, planerar fritagningar, har destruktiva kontakter eller beställer droger.

– Det är orimligt att ungdomar som placerats på SiS har kunnat använda mobiltelefoner för att planera fritagningar, köpa narkotika eller utnyttjas sexuellt. Det här handlar om ungdomar som behöver bryta med tidigare destruktiva relationer, då måste det också finnas ett anpassat regelverk för det, säger socialminister Lena Hallengren.

Läs mer:
Kontroller behöver skärpas för att öka säkerheten för SiS personal

Foto: James Sutton/Unsplash, pressbild

Andra läser

arbetarrörelsen

Gräv i vår historia!

Inom fackföreningsrörelsen talar vi med stolthet om vår historia. Vi påminner om hur tidigare generationer har tagit de strider som gör att saker som semester och arbetsveckans längd framstår som självklarheter. Men vi skulle kunna använda vår historia mycket mer i det fackliga arbetet.

Finska krigsbarn

Berättelser om de finska krigsbarnen

Ungefär 70 000 finska barn reste till Sverige efter att Sovjetunionen anföll Finland under andra världskriget. 15 000 av de blev kvar i Sverige.