Kulturtips: I väntan på…

Vi befinner oss i väntans tider. Våra hjärtan och sinnen längtar efter värmen och friheten. Vi längtar till den tid vi kan ströva omkring barfota på grönskande fält täckta av blommor. Dela en flaska vin med en älskad eller bästa vän med en mild bris fladdrande i skjortärmarna. En tid då luften är varm men badvattnet fortfarande kallt (i alla fall för en badkruka som mig själv). Det finns dagar vi nästan tror men ändå så vet vi att kung Bore inte är mer än en rejäl snöstorm bort.

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Så hur kan vi då använda och njuta av den tid som inte riktigt är vår utan bara nästan. Denna lista kanske kan ge er den inspiration ni behöver:

1. Njuta i naturen
Packa kaffetermosen och ta med vänner eller familj på en långpromenad i naturen. Men glöm för all del inte jackor och filtar för det finns inget så förrädiskt som ”nästanvärmen”.
Besök parker.stockholm för att hitta platsen som passar dig.

2. Hänga på en uteservering
Om naturen inte är ditt element och du hellre vill känna asfalt under sulorna så varför inte leta upp stans soligaste uteservering; självfallet en som också har infravärme.

3. Åka till skärgården
Ta en tur med skärgårdsbåten och upptäck den avskalade skönhet som bara skärgården kan uppbåda. Och finn frid bland kala klippor och kluckande vågor. Här i havsbrisen öppnar du en lite för kall öl tillägnad ”nästanvåren.”
Hitta din tur på sl.se

4. Tänd grillen
Tänd grillen eller kanske en brasa och spela ett parti boule samtidigt som ni tuggar på en lite för bränd korv och smälta kladdigt söta marshmallows.

Nu år det inte alla dagar solen skiner och vi har ”nästanvärme ” och då kan det vara skönt att söka sig inomhus och nu när pandemin och dess restriktioner har avklingat finns mycket att göra:

5. Gå på museum
Utforska spännande målningar på Moderna, fantastiskt foto på Fotografiska eller kanske lockas du av slottets och Guldrummets skatter. Gör sedan en heldag av det och komplettera med middag på en mysig krog.
Museum och utställningar listas på visitstockholm.se

6. Gå på bio
Bio kanske främst hör hösten till men nu när Pandemin äntligen släppt känner i alla fall jag ett stort sug. Allt finns återigen på menyn om det sedan blir sci-fi-action i Matrix, drama i Jag är Zlatan eller en klassisk svensk historieresa i Utvandrarna det får ni själva besluta. Något finns i alla fall för alla smaker.
Hitta filmutbudet på Folketsbio.se eller Filmstaden.se

7. Ta en krogrunda
En kväll på krogen i glada vänners lag är alltid trevligt men kanske vill ni göra mer av er sammankomst. Varför inte inleda med Curling, Bowling eller shuffleboard så kan du som vann hävda skryträttigheter och att vännerna borde bjuda på öl för resten av kvällen.
DN.se/kalendariet listar allt som händer i stan

Om inget av mina tips hjälper och ni inte vill ha ”nästanvår” utan riktig värme då finns bara en sak att göra. Boka en resa någonstans där våren/ sommaren redan anlänt och badvattnet varmare än 12 grader. Förutsatt såklart att ni fortfarande har ett giltigt pass. Sköt om er i slott och koja och njut av ”nästanvåren.”

Text: Stefan Pagliarini
Foto: Jocke Wulcan/Unsplash

Andra läser

Argentina

Argentina: Från tragedi till något ännu värre 

José Figueroa är fotograf och tar bilder för Första Linjen. Han är uppvuxen i Córdoba i Argentina och kan mycket om argentinsk politik.
I början av året reste han tillbaka till sin hemstad. Samtalen med släkt och vänner handlade ofta om presidenten Javier Milei.

Postnord

Ny storklubb inom posten 

Den 18 mars kommer den nya storklubben Seko Posten Stockholm/Uppland att ha sitt första årsmöte. Den kommer att bestå av en sammanslagning av de sex tidigare klubbarna Stockholm syd/centrum, Stockholm norr, Uppland samt terminklubbarna i Årsta, Rosersberg och Utrikes (Arlanda). Den nya klubben kommer att få omkring 2 000 medlemmar.