Utredning startar om tågvärdarna

Det nya styret - Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet med stöd av Vänsterpartiet - pausar avvecklingen av tågvärdarna. En utredning om deras framtid ska inledas.

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Det nya styret i Region Stockholm – det vill säga samarbetet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet, med stöd av Vänsterpartiet – har lovat att pausa avvecklingen av tågvärdarna på pendeltågen och utreda frågan på nytt. Ett formellt beslut om detta togs i samband med att budgeten för regionen beslutades den 6–7 december. Ansvarig för frågan är trafikregionrådet Anton Fendert (MP). Vid pressläggningen av detta nummer finns dock inte något besked om när utredningen om tågvärdarna ska vara klar och vem som ska leda den. Första Linjen kommer att fortsätta följa frågan.

Text: Mats Wingborg
Foto: Jann Lipka

Läs mer:
V krävde omedelbart stopp för avveckling av tågvärdarna

Andra läser

Argentina

Argentina: Från tragedi till något ännu värre 

José Figueroa är fotograf och tar bilder för Första Linjen. Han är uppvuxen i Córdoba i Argentina och kan mycket om argentinsk politik.
I början av året reste han tillbaka till sin hemstad. Samtalen med släkt och vänner handlade ofta om presidenten Javier Milei.

Postnord

Ny storklubb inom posten 

Den 18 mars kommer den nya storklubben Seko Posten Stockholm/Uppland att ha sitt första årsmöte. Den kommer att bestå av en sammanslagning av de sex tidigare klubbarna Stockholm syd/centrum, Stockholm norr, Uppland samt terminklubbarna i Årsta, Rosersberg och Utrikes (Arlanda). Den nya klubben kommer att få omkring 2 000 medlemmar.