Utredning startar om tågvärdarna

Det nya styret - Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet med stöd av Vänsterpartiet - pausar avvecklingen av tågvärdarna. En utredning om deras framtid ska inledas.

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Det nya styret i Region Stockholm – det vill säga samarbetet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet, med stöd av Vänsterpartiet – har lovat att pausa avvecklingen av tågvärdarna på pendeltågen och utreda frågan på nytt. Ett formellt beslut om detta togs i samband med att budgeten för regionen beslutades den 6–7 december. Ansvarig för frågan är trafikregionrådet Anton Fendert (MP). Vid pressläggningen av detta nummer finns dock inte något besked om när utredningen om tågvärdarna ska vara klar och vem som ska leda den. Första Linjen kommer att fortsätta följa frågan.

Text: Mats Wingborg
Foto: Jann Lipka

Läs mer:
V krävde omedelbart stopp för avveckling av tågvärdarna

Andra läser

Nyheter

Michaela Haga (C): Det blir ett stort skifte av sjötrafiken

– Vi befinner oss mitt i ett spännande skifte av sjötrafiken i regionen. Vi ska bli bättre på att nyttja vattenvägarna för allmänna kommunikationer och vi ska ställa om till en miljövänlig och klimatsmart fartygstrafik, det säger Michaela Haga (C), ordförande i Region Stockholms sjötrafikberedning.