Rapport från postklubbens årsmöte 2025

Den 7 mars höll den nya stora postklubben Seko Posten Stockholm-Uppland årsmöte. Totalt samlades 53 röstberättigade ombud och därutöver flera andra deltagare som t ex valberedningen i Seko:s lokaler på Barnhusgatan.

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Överlag var enigheten stor. Efter en viss diskussion antogs valberedningens förslag till ny styrelse, vilket bland annat innebar att Niklas Robertsson fick förnyat förtroende som klubbordförande. 

Vid mötet redovisades de nomineringar som klubben gjort till uppdrag i förhandlingsorganisationen Seko Posten och till regionerna Seko Stockholm och Seko Mellansverige. De samlade ombuden fick också en redogörelse för klubbens verksamhet. Vidare behandlade årsmötet två motioner. Den första handlade om att verka för ett införande av 4-dagars vecka. Mötet slog fast att Seko redan idag verkar för kortare arbetstid och att frågan är viktigare för Seko än för något annat LO-förbund. Med den motiveringen ansågs motionen besvarad. Den andra motionen handlade om att medlemmar som fyller 50 år borde få en gåva på 500 kronor. Årsmötet beslutade att avslå motionen. 

Årsmötet avslutades i god tid före beräknad slutpunkt. Ordföranden Niklas Robertsson tackade deltagarna för ett väl genomfört möte.

Till Första Linjen säger Niklas Robertsson att han känner sig hedrad av att ha blivit vald till ordförande.

– Nu gäller det att trygga återväxten och få upp organisationsgraden. Det ska ske genom systematisk medlemsvärvning. Vi ska också satsa på fackliga utbildningar. Varje ny medlem bör få ett välkomstpaket där det ingår erbjudande om att delta i en facklig kurs.

Text: Charlotte Rinaldo
Foto: Postnord

Andra läser

lokförare

”Loss of license” är nu på plats

För att få köra tåg inom spårtrafiken krävs att man är säkerhetsklassificerad och har licens, men en utbildad och godkänd förare kan råka ut för en olycka eller få en sjukdom som gör att licensen ryker. Då är det inte länge möjligt att arbeta som förare och det finns en risk att jobbet går förlorat.

Telekom

”Förlorade jobben för att de ansågs vara en säkerhetsrisk”

Under de tre senaste månaderna har tre Seko-medlemmar som arbetat inom Telekom i Stockholmsregionen blivit av med sina jobb efter att arbetsgivaren gjort säkerhetsbedömningar.
– Rättsosäkerheten är stor, säger Karolina Hansen, ombudsman på Seko Stockholm inom Telekom och Energi.