Ta tillbaka tågvärdarna

Seko tunnelbanan har antagit ett uttalande till stöd för ordförande och vice ordförande på Pendelklubben som båda blivit uppsagda.

Dela artikeln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

”Det är med förvåning vi tar del av informationen att MTR säger upp ordföranden och vice ordföranden från Seko Pendelklubben. Vi anser att MTR gör fel både formellt då man inte har varslat om uppsägningen men också i sak.

Vi i klubbstyrelsen för Seko Tunnelbanan, Klubb 111, kräver att MTR följer svenska lagar och överenskommelser, att man slutar att vara fackföreningsfientlig och tar tillbaka alla tågvärdar på pendeltågen i Stockholm då säkerheten och tryggheten äventyras genom deras beslut att ersätta tågvärdarna med kameror som utöver det belastar lokförare med ytterligare arbetsuppgifter och äventyrar även lokförarnas säkerhet.

Vi står i solidaritet med alla våra kollegor på pendeltågen och ger er vårt fulla stöd i kampen.” 

Undertecknar Klubbstyrelsen, Seko Tunnelbanan, Klubb 111.

Foto: Mats Wingborg

Andra läser

Argentina

Argentina: Från tragedi till något ännu värre 

José Figueroa är fotograf och tar bilder för Första Linjen. Han är uppvuxen i Córdoba i Argentina och kan mycket om argentinsk politik.
I början av året reste han tillbaka till sin hemstad. Samtalen med släkt och vänner handlade ofta om presidenten Javier Milei.

Postnord

Ny storklubb inom posten 

Den 18 mars kommer den nya storklubben Seko Posten Stockholm/Uppland att ha sitt första årsmöte. Den kommer att bestå av en sammanslagning av de sex tidigare klubbarna Stockholm syd/centrum, Stockholm norr, Uppland samt terminklubbarna i Årsta, Rosersberg och Utrikes (Arlanda). Den nya klubben kommer att få omkring 2 000 medlemmar.